top of page
FB785F29-210D-41E1-B01C-8B31DD773805.png

Terry Groenen (28) is eigenaar van het modellenbureau Inbetween Models.

Zij droomde er altijd al van om model te worden, maar was voor de reguliere maten te dik of te dun.

Mercedes van Elderen van den Boom | 6 april 2023 | Gigi's

 Je hebt meegedaan aan Curvy Supermodel, hoe is dit begonnen? 

 

‘Ik kwam erachter dat modellen werk niks voor mij was en dat ik mij erbij moest neerleggen’.

 

‘Toen kwam Curvy Supermodel op RTL 5 en zochten zij naar het nieuwe Curvy Model’.

 

‘Ik wist dat ik niet de reguliere maten had dus, ik dacht weet je wat? Ik ga het gewoon hier proberen’. De 1eaflevering werd ik naar huis gestuurd, omdat ik niet curvy genoeg was’.

 

‘Ze vroegen of ik zou willen aankomen, zodat ik verder in de competitie zou komen, maar ik wilde gewoon bij mezelf blijven. Ik wilde niet me anders voordoen zoals ik was en waarom was ik niet goed zoals ik was?’

 

‘Na de opnames heb ik me best wel een lange tijd ellendig gevoeld. Ik had wel passie, maar ik moest ervoor afvallen of aankomen. Daarmee mocht ik niet mezelf zijn, wat mij veel onzekerheid gaf’.

 

 

 Wat waren de reacties hierop?

 

‘Toen de aflevering op TV kwam, kreeg ik veel positieve reacties van meisjes die zich in mij herkende. Maar ook van de media, die het eigenlijk heel gek vonden dat je of te dik of te dun gevonden kan worden. Hier ga ik wat mee doen, dacht ik’.

 

 

Wat gaf de doorslag om Inbetween Models op te richten? 

 

‘Het voelde als mijn levensmissie om de modellen industrie te veranderen’.

 

‘Tuurlijk, aan de hand van de positieve reacties en de media die hetzelfde hadden: je bent te dik en te dun, hoe zit dat? En wat ga je daar dan mee doen? Toen ben ik zelf een platform op gaan starten en uiteindelijk een bureau.

Dit is op zo’n veilige en normale manier ontstaan, dus het klopt gewoon’.

 

 

Hoe ben jij van start gegaan met Inbetween Models? 

 

‘Ik ben eerst Inbetween begonnen voor de tussenmaten 36 tot 40, om die verandering ter wegen te brengen. Nu heb ik besloten dat Inbetween voor iedereen is, dus nu hebben we geen standaardmaten meer’.

 

 

Welke grote veranderingen heb jij al bereikt en wat hoop jij nog te zien?

 

‘Buitenlandse en internationale bureaus vertegenwoordigen nu Inbetween, we hebben dus een nieuwe categorie gecreëerd. Je ziet dat bureaus steeds meer de bewuste keuze maken om met gezonde modellen te werken. Werken met ‘size zero’ is al in stand voor een lange tijd en om dat opeens te gaan veranderen kost tijd. 

 

‘Uiteindelijk wil ik af van alle hokjes en dat alle modellen ongeacht hun maat een podium krijgen.

 

‘Ik hoop dat we afstappen van het ideale modebeeld en modellen geaccepteerd worden zoals ze zijn en niet verplicht worden om aan te komen of af te vallen’.

 

Zijn er momenten geweest waarin er anders geageerd werd dan je verwachtte?

 

‘Agencies hebben wel eens gezegd: Oh het meisje ziet er prachtig uit, maar ze moet wel nog wel wat afvallen’, terwijl ze maat 36 was. 

 

‘Laatst had ik een nieuw model gepost, waaronder werd gereageerd: ‘Waarom heb je haar aangenomen? Ze is echt lelijk”. 

 

‘Dit waren uiteindelijk mensen uit haar klas, dus dat is gewoon pure jaloezie’.

 

 

 

Hoe bereid jij je je modellen voor op dit soort dingen? 

 

‘We hebben een guide boek gemaakt waarin alles staat wat je moet verwachten. Hierin staat bijvoorbeeld hoe castings werken, maar ook dat ze rekening moeten houden met afwijzingen’.

 

‘Dit zijn allemaal tips, maar dit gaat ook over het stukje zelfliefde, omdat we dit heel belangrijk vinden en de industrie gewoon heel erg hard is’

‘Daarnaast heb ik ook een coaching opleiding afgerond en heb ik aangeven aan mijn modellen dat als ze ergens meezitten, ze altijd een gesprek kunnen inplannen. 

 

‘We proberen altijd met een positieve, maar ook een persoonlijke aanpak er voor ze te zijn’.

 

 

Zou jezelf nog iets willen vertellen aan de lezers?

 

‘Omdat we niet iedereen aan kunnen nemen als model willen, maar wel die persoonlijke aandacht willen blijven houden, zijn we aan het kijken wat we wel voor ze kunnen doen’.

 

‘We zijn hiervoor bezig met een soort platform, waarbij mensen lid kunnen worden en verschillende dingen geleerd krijgen over de modellen industrie. Dit gaat bijvoorbeeld over wat voor foto’s je moet opsturen, behind te scenes, maar ook een stukje zelfliefde, mind set en mental health’.

 

‘Op deze manier kunnen we met elkaar een community creëren, waarbij we nog veel sterker staan dan alleen een modellenbureau’.

Let's Talk

MELD JE AAN VOOR DE GIGI'S NIEUWBRIEF

Thanks for submitting! 🙏

bottom of page